U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstirondjes met tuinerwt-limoencrème en beenham

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 8 Aviko Rösti Rondjes Naturel
  • 75 g tuinerwten (diepvries)
  • 1 el crème fraîche
  • 1 limoen
  • 4 plakjes beenham
  • 2 takjes munt
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
  • Bak de röstirondjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege, zodat ook de andere kant goudbruin wordt.
  • Kook intussen de erwten in water met zout in 8 minuten gaar. Giet ze af en pureer de erwten met de staafmixer fijn. Laat de puree afkoelen.
  • Roer de crème fraîche door de erwtenpuree. Pers 2 à 3 theelepels limoensap. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper. Halveer de plakjes beenham.
  • Leg de röstirondjes op een schaal of 2 borden. Schep op elk röstirondje een beetje tuinerwt-limoencrème. Drapeer de beenham erop en bestrooi met de blaadjes munt en wat peper.

  • Variatietip: 
    Vervang de tuinerwtenpuree door het fijngeprakte vruchtvlees van een halve avocado.
  • Vega-tip: Vervang de beenham door verbrokkelde verse geitenkaas.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 200 kcal
  • 9 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 21 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen