Röstirondjes met tuinerwt-limoencrème en beenham
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
- Bak de röstirondjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege, zodat ook de andere kant goudbruin wordt.
- Kook intussen de erwten in water met zout in 8 minuten gaar. Giet ze af en pureer de erwten met de staafmixer fijn. Laat de puree afkoelen.
- Roer de crème fraîche door de erwtenpuree. Pers 2 à 3 theelepels limoensap. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper. Halveer de plakjes beenham.
- Leg de röstirondjes op een schaal of 2 borden. Schep op elk röstirondje een beetje tuinerwt-limoencrème. Drapeer de beenham erop en bestrooi met de blaadjes munt en wat peper.
Variatietip: Vervang de tuinerwtenpuree door het fijngeprakte vruchtvlees van een halve avocado.- Vega-tip: Vervang de beenham door verbrokkelde verse geitenkaas.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 200 kcal
- 9 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 21 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen